Yoga mod stress

I august 2019 startede jeg på uddannelsen til yogainstruktør hos Kristine Mikkelsen i Randers. Pga. corona er jeg færdig i februar 2021 i stedet for december 2020. 

 

I den forbindelse søger jeg 4 prøvekaniner til et yogaforløb, der er målrettet mod stress. 

Hvorfor yoga mod stress?

 

Når man er stressramt, er kroppen hele tiden i alarmberedskab. Det kan give hjertebanken, hovedpine, søvnløshed, manglende overskud, rastløshed og flere andre ting. Det kan man klare i en periode, men til sidst bliver det for meget, og man er ikke længere i stand til at fokusere og have overblik. 

Når du dyrker yoga, kan du mærke effekten på din krop og dit sind. Tankerne falder til ro, og det påvirker dit nervesystem, kredsløb, muskler og led. Der er også fokus på åndedrættet, så du lærer igen at trække vejret nede i maven i stedet for i den øverste af brystkassen. Ved den dybe vejrtrækning får du aktiveret det nervesystem, der får kroppen ud af sit alarmberedskab. 

De praktiske ting

Forløbet er gratis og består af 10 undervisningsgange, der foregår lørdage kl. 10 - 11.30.

Den første gang er dog fra kl. 10 - 12.

Det jeg har brug for er, at du kan møde op i minimum 8 ud af de 10 sessioner.

Du skal være ramt af stress. Om du lige har fået det konstateret eller om du synes, at du er ved at være igennem er uden betydning. Det vigtige er, at du har mærket symptomerne i din krop og har oplevet følgerne af det. 

Da det er en del af min uddannelse, skal jeg lave en rapport om forløbet. Den vil naturligvis blive anonymiseret, og den bliver kun læst af min underviser.

Min underviser observerer d. 4. og 9. undervisningsgang, så der er det vigtigt, at du kan komme.

 

Midtvejs i forløbet vil jeg bede dig om at udfylde et evalueringsskema, så jeg kan se, hvordan undervisningen er for dig, og om der er noget der skal rettes til. Når forløbet er slut, vil du ligeledes skulle udfylde et skema, hvor jeg spørger om, hvad du har fået ud af forløbet.

yoga måtter

Jeg underviser i Hatha-yoga. Det består af klassiske yogastillinger, åndedrætsøvelser og meditation.

Formålet med yoga er at forene og skabe harmoni mellem krop og sind. Mange af os har en travl hverdag, hvor fokus på krop og sjæl bliver glemt. På den måde mister vi kontakten med os selv og dermed også fornemmelsen for, hvad der er vigtigt i vores liv.

Yoga giver dig mulighed for at få mere ro i dit sind og komme i balance, så du styrer dit liv i stedet for, at dit liv styrer dig.

 

Jeg har alt det udstyr, der skal bruges, så du skal bare komme og lægge dig på den klargjorte måtte. Det eneste du skal gøre er at tage noget rart og afslappende tøj på, så sørger jeg for resten. 

Datoer for yoga mod stress

Lørdag d. 22 og 29 august

Lørdag d. 5, 19 og 26 september

Lørdag d. 3, 10, 17 og 31 oktober

Lørdag d. 7 november

Bemærk at d. 19. september og d. 31. oktober er dér hvor min underviser kommer og observerer, så det er vigtigt, at du kan komme de dage.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe på tlf.nr.: 22 57 41 44